2010-08-25 16:22:41• hírek • Szatmár.ro

A XXI. század iskolája

„A XXI. század iskolája" címmel szervezett továbbképző tanfolyamot a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Felnőttképzési Intézete augusztus 15-21. között harminc határon túli magyar tanító részére.

Szlovákiából 2, Szerbiából 3, Ukrajnából 6, míg Romániából 19 magyar pedagógus vett részt ezen a képzésen. Megyénket Román Melinda ( Mircea Eliade Ált. Isk.) és Csiszár Éva ( Ion Creanga Ált. Isk.) képviselte.

A tanfolyamon kiváló előadók tolmácsolásában ismerkedhettünk meg a legkorszerűbb pedagógiai módszerekkel, azok gyakorlati alkalmazásával - magyarázta portálunknak Román Melinda tanítónő.

Mivel a társadalom megváltozott körülményei új kihívásokat teremtettek az oktatásban, a mai pedagógusnak szembe kell néznie az igények megváltozásával. Feladata, hogy értékeket teremtsen, közvetítsen és átadjon. A személyiségfejlesztés elsősorban a gyermek szükségleteinek kielégítésén alapszik (pl. érdeklődési kör, tudásvágy). A hagyományos oktatási módszerek kizárólagos alkalmazása már nem felel meg ezeknek a törekvéseknek.

Az új módszerek tárházából a pedagógus bátran választhat. Adottak a korszerű technológiai eszközök is, melyek az informatika világába született gyermekek igényeinek megfelelnek. Az interaktív(digitális) tábla lehetővé teszi az újszerű, sokrétű és izgalmas információátadást. Nagyszerűen alkalmas szemléltetésre, feladatmegoldásra és ellenőrzésre. Egyedüli hátránya, hogy a pedagógusnak rengeteg időt kell fordítania az interaktív tananyag előkészítésére. A közeljövő iskolájában már valószínűleg így fognak tanulni a gyerekek, de addig is számtalan modern eszköz és színvonalas segédanyag áll a tanító rendelkezésére, mellyel a tanulást vonzóvá, érdekessé teheti.


Debrecenben ismerkedtek az új módszerekkel a pedagógusok
Debrecenben ismerkedtek az új módszerekkel a pedagógusok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: